TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 07. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Eelll

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 6.8 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 477
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133198.03 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5528 h 10 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

NOVÉ POTRAVINY - zkušenosti, názory

08. 03. 2016

Zdravím všechny zdravé jedlíky! :o))

Tento týden jsem byla nezvykle naladěna dělat,kupovat a zkoušek nové věci.

Ráda bych se podělila o moje nové úlovky a byla bych ráda za zkušenosti a rady.

O čem se budu bavit :

OVOFIT, ŘECKÝ JOGURT, KEFÍROVÉ MLÉKO, CHIA OVESNÁ KAŠE, TOFU, ČOKOLÁDOVÁ POMAZÁNKA a  ARAŠÍDOVÉ MÁSLO

 

Jako první jde na řadu TVAROHOVÝ DEZERT OVOFIT od Milko. Moc mi chutná a myslím, že je i lepší než některé jogurty. Obsahuje vitamíny B1,B2 a vitamin E. Neobsahuje lepek a má docela dosti bílkovin. 

Také jsem si koupila ŘECKÝ JOGURT (jahodový), který můžete (nevím jestli stále ještě) vídat v reklamách. Obsahuje 0% tuku a bílkovin má podobně jako OVOFIT (upřednostňujete některý z nich? Který je lepší? :o) )

Nazarila jsem také na KEFÍROVÉ MLÉKO CLASSIC (normálně Kauflandovská značka). Moc mi chutná jahodový. Piju ten s obsahem 1% tuku. Chutná někomu víc spíše acidofilní mléko? Jaký je v nich vůbec rozdíl? 

Další výborná věc je CHIA KAŠE SEMIX - brusinky a kešu oříšky. S horkým mlékem to je panečku věc! :o)) Obsahuje omegu 3. Co myslíte? Znáte neznáte? Papkáte k snídani ovesné vločky nebo müsli?

Další z věcí co mě zaujali v regále u zdravé výživy v DM bylo BIO MANDEL NUSS TOFU. (značka DM). Veganské. Na toto by mě zajímal váš názor, jelikož tofu jsem nikdy nejedla a ani nevím, co od toho čekat. Jí se to samotné? Do těstovin? poraďtě nějaké dobré recepty :o))

Od značky DM mám ještě BIO ZARTBITTER vegan. (Podle mě něco na způsob nutelly). 30% Kakaová pomazánka s hořkou čokoládou. Tuky 38, sacharidy to samé. Vlákina 10 a bílkoviny 7,8. Co si o tomto produktu myslíte? Někdo, kdo to vesele papká? Nevím, jestli je to dobré a nebo je to takový malý ,,hřích,,.

A ve značce DM vesele pokračujeme BIO ERDNUSSMUS (arašídové máslo). Vím, že to jedí fitness sportovci a všeobecně sportovci, ale jak moc to je zdravé, o tom přehled nemám. Tuky 50,sacharidy 19, vláknina 8,6 a bílkoviny 25 (to zdravé být musí, už jen kvůli těm bílkovinám). Nějaké recepty, krom namazání na chleba? Přidáváte to někam?

Ještě mě zaujala dýňová pomazánka Hokkaido (také značka DM), ale zatím jsem si ji neodvážila koupit.

Jaké těstoviny používáte? Nějaké značky? Když vejdu do supermarketu mají jich tam hafo (ale co je drahé, neznamená, že je zdravé, tak se raději ptám). A co receptíky na těstoviny? Nejraději jím těstoviny se zeleninou a bílým jogurtem. (Dává někdo do těstovin olivový olej?).

To bude zatím všechno z mé nakupovací horečky. Těším se na vaše názory a recepty. :o)) Ahoj.

 

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 03. 2016 15:52
Já jsem se dala na kyšku, ochucené nekupuji, i do jogurtu dám svůj džem, tofu zapékám samotné mi nechutná.
09. 03. 2016 15:47
:O Aha. Tak to jsem vůbec, ale vůbec nevěděla. Děkuji za informace. (ale asi by jsme měli brát v potaz to dovezení z Číny. Myslím, že se jednalo o volný prodej v supermarketech?. Jinak podle mě arašídové máslo, které se prodává v DM by snad něco takového při kontrole na trh spustit nemohlo. O.o
09. 03. 2016 15:17
Arašídy mohou obsahovat plíseň, která může způsobovat rakovinuhttp://ekonomika.idnes.cz/na-arasidech-z-ciny-byla-plisen-dzo-/ekonomika.aspx?c=A160211_122738_ekonomika_tumo
09. 03. 2016 14:45
Arašídy nejsou ze zdravotního hlediska nic moc? A to proč? (Tedy kromě faktu, že na arašídy je nejvíce alergiků). Právě já hodně pročítám takové ty fitness blogy a health life, kde píšou, že místo pomazánek, másel atd... používají právě arašídové nebo mandlové máslo.
08. 03. 2016 21:38
Já si kupuji v kauflandu kysané podmáslí 1%.Je toho 1L a stojí něco kolem 12 Kč.Dobrá cena,chutná mi a míchám ho z odtučněným tvarohem.
08. 03. 2016 19:45
Já ochucené tvarohy/tyčinky/mléka nekupuji. Je v tom spousta cukru a pár Eček k tomu. Snídám vločky, ovoce, tvaroh někdy med, oříšky. Prostě co je doma. Jí mi to i děti. Nesladím ani jim (k čemu by jim byl návyk na cukr). Do kefíru/tvarohu jsou fajn jahody, borůvky, banán, nastrouhané jablíčko, hruška. Chia kaši/pudink dělám přímo ze semínek a opět doplním ovocem. Čoko pomazánky doma nemám (když chci mlsat je tu čokoláda 75%), arašídy nejsou ze zdravotního hlediska nic moc, takže máslo ne kupuji a navíc bývá přesolené. Tofu dávám do pomazánek, salátů, guláše a občas s vejcem na mozeček. Já osobně si raději pomazánky atd. vyrábím, chci vědět co tam doopravdy je a jen obsah tuku/cukru mi nestačí (bývá tam šílené množství soli) a dnes je BIO kde co.
08. 03. 2016 19:20
Kdybych spočítala cukry, tak je jich tam habakuk.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři